2014. február 20., csütörtök

Parmezán kréker

Ez a ropogtatni való nagy kedvenc! Ha kint marad az asztalon gyorsan elfogy, mert aki elmegy mellette, csipegeti! Sikerült egy darab parmezánra szert tenni, így spagetti ízesítés mellett sokszor készül ez a kréker is belőle. Gyorsan elkészül és a sajt jellegzetes erőteljes íze sütés közben fokozottan előjön. Valószínűleg más sajttal is elkészíthető, de ilyen finom csak parmezánnal lesz!




Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 160 g vaj
  • 2 teáskanál só
  • 80 g reszelt parmezán
  • 100 g tejszín
A lisztet a hideg, kockázott vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, sajtot, tejszínt és gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen jó vékonyra, kb. 2 mm-re kinyújtjuk, derelyeszaggatóval nagyjából 3X3 centisre vagdaljuk. 
Vagy ahogy sikerül lényeg, hogy 1-1 falatnyi legyen! Villával megszurkáljuk. 




Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a falatkákat és előmelegített sütőben légkeveréssel 200 fokon 8-10 perc alatt megsülnek. Figyelni kell nehogy megégjen!




Próbáljátok ki!

2 megjegyzés:

  1. Irén20:12

    Fincsi, fincsi, fincsi. Ötszörös mennyiség az utóbbi pár nap alatt. Első szőrén-szálán eltűnt, mert ugye tesztelni kellett, második két adag úton van Dániába, mostani két adag várja a holnapi vendégeket, jaj, csak maradjon is belőle valami addig. Természetesen volt benne selejt is, mert képtelen vagyok egyenletesen kinyújtani a tésztát, és ott, ahol túl vékony lett, ott biizony kesernyés lett a túlsütés miatt. De persze azt sem dobtuk ki, volt rá jelentkező. Azon gondolkodtam, hogy konyhai hiányosságaimat kiküszöbölendő. mi lenne, ha a tésztát a tésztagépen engedném át, a legvastagabb fokozaton, mert akkor biztos, hogy egyenletes lesz a vastagság. mi a véleményed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!
      Remélem Edináék is ezen a véleményen lesznek :))
      Gondolom működni fog a nyújtás géppel, ha elég kis darabokban engeded át rajta a tésztát! Ha kipróbáltad, írj!

      Törlés

LinkWithin